Vaas

8

Twee vazen

Vraag

Delfts aardewerk? Wie is de maker?

Afmetingen
15 cm hoog
Collectie
publiekscollectie

Reacties 8

Beste Marion,

Het symbool op de onderkant van uw vaas is Iranees. Dus u moet iets oostelijker zoeken naar de oorsprong van dit stuk dan Delft.

Mvg, Patrick

Beste Patrick, dank voor de snelle reactie. Ik vind het een drukke beschildering. Zou het nog Perzisch kunnen zijn? Ben er nog niet goed in thuis.

 

groet, Marion

'k Denk dat het niet geschilderd is maar dat de decoratie via een druktechniek is aangebracht, ook merken niet met penseel, mogelijk aan de binnenzijde bij de bovenrand blauw met een penseel aangebracht, alhoewel ook verder naar binnen nog wat blauw is te zien, misschien wat gesmet, zo te zien hard gebakken, porselein? groet, jvdh.

Beste Jan, hartelijk dank voor de informatie. Het is inderdaad gedrukt, want op de binnenkant van de pot zie ik dat de afdruk niet gelijk is, lijkt alsof de druk steeds lichter wordt. Dank nogmaals.

Een enigszins gelijkende pot, ook gedrukt decor, vindt u op deze site bij Marije Langeveld, groet jvdh.''''

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Dank aan de heren PatrickW en Van den Heuvel.