Laatste reacties

Delft bowl white and blue27 maart 2021

Has nothing to do with tin-glazed earthenware. This is painted on a white shard (once fired white clay, whether or not provided with an engo layer), and then provided with a transparent glaze, it is an 'underglaze painting'. Tin glaze is a white-covering glaze, created by adding an amount of tin oxide to a transparent glaze composition. In this object, the difference between underglaze or overglaze painting is of essential importance, greetings jvdh.

Delft Bowl27 maart 2021

Heeft niets van doen met tinglazuuraardewerk zoals de redacteur stelt. Dit is op een witte scherf (eenmalig gebakken witte klei, al of niet van een engobelaagje voorzien) geschilderd, en daarna voorzien van een transparante glazuur, het is een 'onderglazuurschildering.  Tinglazuur is een witdekkende glazuur, ontstaat door toevoeging van een hoeveelheid tinoxide aan een transparante glazuursamenstelling. In dit object is het verschil van op- of onderglazuurschildering van wezenlijk belang, groet jvdh.

jachttafereel met twee jagers op paard en honden14 april 2021

Is geen originele delftse schotel maar namaak, om uw woorden te gebruiken, er is zeefdruk toegepast en nog flink wat handschilderwerk, al met al best aardig gedaan, het zal gemaakt zijn in de tweede helft van de vorige eeuw, het merk is met zeefdruk aangebracht. Groet, jvdh.

Wandbord - 30cm17 februari 2021

Dag Suzanne, er is nog een bord bekend van dezelfde plateelschilder(es), schildert een iets ander kroontje, nu met drie stippen er boven en geen stippen binnen het kroontje, groet jvdh.'' ''

Wandbord - 30cm17 februari 2021
Wandbord - 30cm17 februari 2021

Dat er zeefdruk toegepast is en wat penseelwerk is zonder meer duidelijk, maar dat het bij het NKI is vervaardigd ben ik nog niet van overtuigd, er is van een onbekend bedrijfje uit Gouda werk bekend waarvan het kroontje wat meer gelijkenis vertoont met het gevraagde object, groet jvdh.'' '' 

Bord 28 januari 2021

Het antwoord van de deskundige valt me tegen, daar schiet u totaal niets mee op, er staat nota bene een tekst (naam?) in het merk, onbegrijpelijk! al was er maar een tijdsaanduiding gegeven, groet jvdh.

Spreukenbord 7 februari 2021

'k Ontdek nog een fout die ik heb gemaakt, het woord 'blauwe' moet zijn 'blaauwe', excuus, groet jvdh.

Spreukenbord 7 februari 2021

'k Kom er op terug, het 'mij' is vrijwel zeker 'wij'

groet jvdh.

Spreukenbord 7 februari 2021

De tekst luidt:

’Zijt Ge alle neevens mij

verzaadigt Gastelingen

laat nu ons offer blij

door t blauwe Stardak dringen’

groet, jvdh.