Tulpenvaas

2

Tulpenvaas

Afmetingen
hoogte 35 cm
Collectie
publiekscollectie
Unieke code

Reacties 2

Het merk is van Adriaan Kocx, tussen 1687 en 1701 eigenaar en zaakvoerder van plateelbakkerij de Grieksche A in Delft. Hij overlijdt kort na de feestelijke overdracht van de fabriek aan zijn zoon Pieter Kocx in 1701.

De Grieksche A en de Metaale Pot zijn samen rond 1700 in een groot gedeelte van Europa beroemd vanwege hun bloemenvazen met tuiten.

De door u getoonde bloemenvaas (of tulpenvaas) is een 19de of 20ste eeuwse vervalsing/kopie. De vaas heeft een leuke decoratieve waarde en als u het aandurft, kunt u er misschien ook eens bloemen in zetten (op eigen risico uiteraard).

Met vriendelijke groet,

Jeroen Hartgers

Het is bekend dat onder meer Franse en Hollandse keramiekproducenten in de negentiende eeuw en twintigste het Delftse aardewerk uit de 17de en 18de eeuw na gaan maken. Dit vanwege de hernieuwde belangstelling voor dit mooie product. De Grieksche A was beroemd om de hoge kwaliteit van haar beschilderingen en diverse Europese vorsten behoorden tot haar klanten. Het is naar mijn mening zeker aan te raden om uw bloemenvaas op te maken met diverse tulpen en andere bloemen!