Laatste reacties

Prince William V of Orange1 september 2021

Merk:

  • VB

Hi,

Maker you proposed seems correct:

Widow Van den Briel-Elling, owner 't Fortuyn, 1759-1771

De vase is marked Prins Willem De Vijfde. He was born in March 1748 and installed as Stadshouder when he was 18. So, this vase was made after 1766 and before 1771.

The people that supported the prince, would show their support by buying and showing their delftware. 
 

The vase is part of a 10 piece set. 2 cornet vases with lids and 3 balluster vases with lids.

JPK - Jacobus Pynacker?19 augustus 2021

Helaas is de inbreng van de meeste producten op 1stDibs falsificaten van een zeer slechte kwaliteit. Ik vind het eerlijk gezegd misselijkmakend hoe je daar in de luren gelegd wordt en de extreme bedragen die gevraagd wordt voor prullenbak materiaal. Het door u naar voren gebrachte product van 1stdibs is opnieuw vals en helaas slecht gemaakt. Enkel de winkels uit New York, Philadelphia, Nederland en Belgie op 1stdibs leveren echte Delftse producten. Maar zelfs daar zit wat betreft New York ook af en toe een falsificaat bij. Het boek van Pitcairn heb ik ook. De kennis daarvan is vaak weer gebaseerd op boeken van Havard van 1870. Havard heeft echt heel goed werk verricht, maar er zitten natuurlijk nog veel fouten in, die eindeloos herhaald worden door zogenaamde kenners. Veel van deze fouten zijn pas gecorrigeerd vanaf 1980. De boeken van het Gemeentemuseum Den Haag (nu Kunstmuseum) hebben een enorme bijdrage geleverd aan het corrigeren van deze fouten. Als u in Delfts aardewerk geinteresseerd bent, kan ik van harte aanbevelen het eerste deel "Geschiedenis van een Nationaal Product" te kopen en te lezen. Het heeft mij enorm geholpen toen ik met Delfts begon in 2011. https://www.bol.com/nl/nl/p/delfts-aardewerk-dl-1/666841332/?s2a=#productTitle

JPK - Jacobus Pynacker?19 augustus 2021

Het door u getoonde bord is in mijn ogen een noord franse reproductie uit de 19de of 20ste eeuw. Ik baseer me hierbij op de gebruikte kleuren en vooral de handtekening zelf. Die is niet vloeiend maar verkrampt gezet. En de JPK handtekening  bestaat volgens mij gewoonweg niet. Het MFA in Boston heeft recent een fantastische Delfts collectie van Ephis kunnen aanschaffen en heeft ook veel heel mooie stukken van Aronson Delftware. Het bord in hun collectie is echter ook een duidelijk vals bord. De uitgebreide provenance van eigenaars en veilinghuizen maakt hierbij geen enkele indruk, want het is gewoon zeer slecht geschilderd. Ook hier zien we dezelfde gekunstelde markering. Het lijkt allemaal zelfs om dezelfde vervalser te gaan.

Anker13 juli 2021

Wow, bedankt mijnheer Aronson. Dat is inderdaad een zeer interessante vondst!

oude delfts blauwe vaas 11 juli 2021

Merk:

  • LPK

Van plateelbakkerij de Lampetkan van tussen 1760 en 1790. Het is een echte oude Delftse vaas uit de periode.

plaquette11 juli 2021

Ik kan het niet heel goed zien op mijn gsm, maar het lijkt een plaquette met merk van Keramis Boch. Dat maakt het volgens mij iets van tussen 1870 en 1930.

Anker13 juli 2021

Dit is Japans of eerder Chinees porselein geschilderd in de ‘Imari’ stijl. Mogelijk zelfs pas in Europa beschilderd. Ik zou het eens vragen op de Aziatische Keramiek site, die een zuster website is van deze site.

Aardewerk Koe 19 juli 2021

Merk:

  • APK

Deze koe is een replica van een Delfts aardewerk koe van rond 1760-1780. De koeien kwamen altijd in paren, waarbij 1 koe naar links kijkt en 1 naar rechts. Aan de felheid van de kleuren is te zien dat het hier om een falsificaat gaat. Ook de handtekening verraadt dat het niet echt is. In de eerste plaats weet ik niet of Pieter Kocx koeien gemaakt heeft voor 1720, ten tweede hebben koeien van 1720-1734, die gemerkt zijn met AR (3 Astonne) of LVE (Metaale Pot), altijd een plat grondje onder de koe. Uw koe zou ik niet professioneel laten restaureren, maar eerder zelf maken met milliput. Hier wordt nooit gesproken over waarde, desondanks zou ik willen spreken over decoratieve of emotionele waarde. Veel succes met de herstellingswerken. Ik denk dat ik zelf inmiddels zeker 20 hoorns heb moeten herstellen. Men wordt er vanzelf steeds beter in :-)

Schotel1 juni 2021

Ik zou denken tussen 1780 en 1810. Dus uw schatting lijkt me juist. Misschien dat een collega mij kan verbeteren of de schatting aanscherpen?

Schotel1 juni 2021

Het is het getal 7. Meestal duidt een getal het soort afbeelding uit. Soms werden getallen gebruikt om vazen van dezelfde serie achteraf weer eenvoudig te kunnen samenbrengen, zoals bij Pieter Kocx. Andere plateelbakkers, zoals Dextra zetten heel vaak op al hun dingen het zelfde getal, zoals bij Dextra 105. Misschien uit gewoonte of omdat de baas zegde dat het moest. Dus eigenlijk kun je aan de hand van het getal niet veel zeggen over de fabriek of de periode waarin iets gemaakt is. Gezien de afbeelding en de kleuren lijkt het me niet iets van Cornelis Brouwer van de Witte Sterre.