Laatste reacties

bordje met pauw datum 192910 november 2015

Dit bordje is gemaakt bij de Porceleyne Fles in Delft. Over de waarde doen wij op deze website geen uitspraak. Hiervoor adviseer ik u om een beëdigd taxateur te raadplegen zoals een antiquair of veilinghuis.

A plate attributed to De Metaale pot (Lambertus Cleffius)?28 oktober 2015

I believe it is very hard to attribute a piece to a Delft-maker without the mark. The problem is that many Delft-painters worked for different factories in their careers. Next to that some factories co-produced objects or ordered Delftware with each other.

Delft signatuur, blauwe schijn, maar geen potje""14 oktober 2015

Wat leuk dat u zich sinds kort verdiept in Delfts aardewerk! Helaas is deze vaas 'nep'. Het aardewerk ziet eruit als een hard soort zoals porselein. Ik denk dat de vaas is gemaakt in Maastricht of België. De decoratie is inderdaad door middel van een transferprint aangebracht dus dat heeft u goed gezien. Blijf vooral oefenen! Voor tips verwijs ik u graag naar onze pagina met het productieproces. En uitstapjes maken naar een museum met een Delftse collectie of bezoekjes aan een antiquair zijn ook altijd heel leerzaam.

Kwispedoor; 15 oktober 2015

Leuk dit gemerkte exemplaar. Ik meen me te herinneren dat er in Vlaardingen ook een gemerkte kwispedoor is gevonden. Dit moet ik even opzoeken. Kijk voor een f-kwi-2 ook op de website van deze archeologische dienst. De datering voor het exemplaar hier ligt ook tussen 1700 - 1750. Als je kijkt in de publicatie Delfts aardewerk, Geschiedenis van een nationaal product deel 2 staan daar 7 D-gemerkte objecten in die allemaal worden gedateerd tussen 1725 - 1750. Je kunt deze merken ook hier vinden.

Kwispedoor15 oktober 2015

Dit soort gebruiksvoorwerpen zijn niet zo vaak afgebeeld in literatuur, behalve opgravingsrapporten. Het decor op deze kwispedoor geeft een goede indicatie voor de datering. Ik denk dat deze inderdaad ligt in de periode die jullie aangeven. Ik zou zeggen rond 1750.

Schoteltje17 oktober 2015
Antiek azijn/olie flesje Porceleyne Fles19 oktober 2015

Heb je ook de tekst gelezen op pagina 76? Ik heb gekeken naar de beschrijving in het boek en het signatuur van het flesje op de foto. Erickson schrijft onder het kopje Cruets dat dit vierkante flesje is gemaakt tussen 1912 en 1940.
Het signatuur van Roggeveen bestaat uit een soort V en een R eraan vast. Als we kijken naar de bodem van dit flesje zou het jaarteken in dat geval AR zijn = 1922.

Voor meer informatie over stukken van de Porceleyne Fles raad ik de volgende titel aan: Delfts aardewerk, Geschiedenis van een nationaal product deel 3, De Porceleyne Fles, Den Haag 2003

Bord naar Blommers18 oktober 2015

Op deze website doen we geen uitspraken over de waarde van stukken. Hiervoor verwijs ik u graag naar een beëdigd taxateur zoals een antiquair of een veilinghuis.

2 bordjes Makkum18 oktober 2015

Voor meer informatie over Fries aardewerk verwijs ik u graag door naar Museum Princessehof. Hopelijk kunnen zij u meer vertellen over de datering van de schotels.

Delfts aardewerk kan18 oktober 2015

Als u op onze pagina niet-Delftse merken kijkt, ziet u dat Boch geen Delfts aardewerk betreft. Voor mijn gevoel is dit stuk aardewerk gemaakt voor de toeristenindustrie en niet gemaakt bij Boch. Op deze pagina van Royal Boch kunt u zien of dit merk bekend is.