Schotel Delfts Made in Holland Hand Painted

4

Schotel Delfts Made in Holland Hand Painted

Afmetingen
33cm
Collectie
publiekscollectie
Unieke code
Privé collecties

Reacties 4

De schotel is in blauw gedecoreerd met een rivierlandschap met zeilboot naar voorbeeld van traditioneel Delfts aardewerk. Het stuk is echter vermoedelijk niet in Delft vervaardigd. Het merk of monogram TU (?) is ons vooralsnog onbekend. De inscriptie ‘Delfts, made in Holland, handpainted’ biedt geen houvast bij het bepalen van de productieplaats. Veel uitvoeringen van aardewerk in ‘Delftse stijl’, maar geproduceerd buiten Delft, werden van dergelijke inscripties voorzien. De schotel dateert uit de twintigste eeuw.

Volledig handgeschilderd, gemaakt bij Sieraardewerkfabriek Ons Ideaal te Gouda (ca. 1946-1989), directeur/eigenaar Piet Hortensius, groet jvdh.

Een toevoeging, ik had iets duidelijker moeten zijn, excuus, het merk bestaat uit een kapitaal O met daar doorheen een I, dus de ineengevoegde initialen van het bedrijf, 'Ons Ideaal', ik las nu pas dat Suzanne Lambooy het merk als vermoedelijk TU(?) zag, maar dat is het dus niet, groet jvdh.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer