Gebak servies

7

Gebak servies geërfd van mijn oma (1926-2009). Het bestaat uit 11 bordjes met allemaal een ander motief en ander merkteken. En 1 gebakschaal.

Vraag

Is het te achterhalen waar het servies vandaan komt en hoe oud het is?

Afmetingen
bodjes zijn 14 cm, schaal is 26 cm.
Collectie
publiekscollectie

Reacties 7

Probleem, bijzonder vlot en met vaart geschilderd, zo te zien is het bedrijfskenmerk GK, uw afgebeelde schaal en twee bordjes zijn elk door een andere plateelschilder(es) geschilderd, te zien aan de verschillende initialen van de plateelschilder(es), de keramische verf reageert op de scherf enigszins zoals bij het originele handgeschilderde boerenbont, ik vraag me af of dit uit Nederland komt, al met al hebt u nog geen antwoord op uw vraag, groet jvdh.

Beoordeling:

  • Niet vast te stellen

Toelichting:

  • Handbeschilderd Een belangrijk kenmerk van authentiek Delfts aardewerk is dat het handgeschilderd is. Druktechnieken komen op dit aardewerk niet voor. Lees meer

Wij herkennen dit merk niet.

Ik bezit 6 verschillende voorwerpen met deze decoratie. Het symbool GK staat voor Greta A. Klaar van atelier De Vlieg-uut uit Soest en het motief heet Holiday.

Meer info op Capriolus, contemporary ceramics.

Als antwoord op door Jos S

Beste Jos, 

Dankjewel voor je reactie en informatie! Leuk om te horen dat het servies je bekend voorkomt. Hoe kom je er aan? Zou je mij een foto kunnen sturen van de verschillende voorwerpen? En zijn die voorwerpen voor eigen gebruik of voor de verkoop? Ik hoor het graag.

Met vriendelijke groet, 

Catharina 

 

Als antwoord op door Catharina

Dag Catharina,

leuk dat je reageert.

ik begon met n bonbonnière, geërfd van mn oma in 1989. Sinds 5 jr werk ik in n kringloop en daar stond ineens n licht beschadigde vaas. Daarna via internet n iets kleinere vaas besteld, vervolgens in Staphorst 2 kleine vaasjes gescoord en tenslotte een presenteerschaal via Internet, uit Den Bosch. Ik koester mn verzameling en doe ze zeker niet weg!

Ik weet niet of ik n foto kan uploaden, ga ik binnenkort proberen. Groet, Jos

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer