koffieservies

2

Koffieservies bestaande uit 6 kopjes en 6 schoteltjes

Vraag

Is dit authentiek delfts aardewerk en zo ja wat is hier ongeveer de waarde van?

Afmetingen
2x6 stuks
Collectie
publiekscollectie

Reacties 2

Is geen authentiek delfts aardewerk, maar is nieuw, voor zover te zien wel handgeschilderd, althans, goed aan de wolkenluchten te zien, de molenwieken zijn wat uit z'n model, maar een beetje fantasie kan geen kwaad, geeft het misschien juist wel een bepaalde charme, het merk is met een stempel of een anderszins druktechniek (zeefdruk?) aangebracht, 'k denk dat het niet in Nederland is gemaakt, is het porselein? verre Oosten? China? Japan? Thailand? Er wordt hier geen waarde gegeven, zie de algemene voorwaarden, groet jvdh. 

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Ongeïdentificeerd merk Niet alle merken die voorkomen op aardewerk zijn geïdentificeerd. Het zou een nieuw Delfts merk kunnen zijn! Maar ook een merk dat niet in Delft gevoerd werd. Lees meer

Dag Ansje, dank voor het insturen van de set kop en schotels. Ze zijn niet gemerkt met een fabrieksmerk, waardoor het onbekend is waar ze gemaakt zijn. De vermelding 'Delfts blue' (een leuke combinatie van Delfts blauw en Delft blue) geeft de inspiratiebron van de kleur en decoratie aan, maar niet de productieplaats. In de 20ste eeuw werd dit type keramiek in Nederland gemaakt in steden als Gouda en Schoonhoven, maar ook in het buitenland. Het sloot aan bij de hernieuwde mode voor het 17de- eeuwse blauwwitte keramiek. Het is lastig op basis van de foto's te zien of het servies handbeschilderd is of niet, maar de vermelding 'handpainted' en Jan's goede oog voor de verschillen in de wolken en wieken maken dit wel aannemelijk.