Herdenkingsbord

4

Herdenkingsbord

Afmetingen
27 cm
Collectie
publiekscollectie
Unieke code
Privé collecties

Reacties 4

De inscriptie en initiaal ‘B’ geven aan dat dit bord gemaakt is ter gelegenheid van de inhuldiging van Koningin Beatrix in 1980. Ondanks de blauwwitte decoratie zoals we kennen van het traditionele Delfts aardewerk is het merk aan de achterzijde vooralsnog niet te koppelen aan een Delftse producent. De vermelding ‘Delft blauw’ is slechts een indicatie van de inspiratiebron, maar geeft geen houvast voor het bepalen van de fabriek van herkomst.
Ik heb ditzelfde bord in bezit met daarbij een Certificaat van Echtheid, uitgegeven door Het Gildehuys. Met de tekst:Certificaat van EchtheidHet Gildehuys geeft hiermede de schgriftelijke garantie dat het Kroningsbord Beatrix 1980, volledig handgeschilderd Delfts Blauw Aardwerk is.Het Gildehuys -Daarop is een nr. vermeld 230.
Ik heb zo'n indentiek bord, met nummer 324/500. Bij dit bord staat de merknaam Leidsche fles.Die bies op de voorkant die bij u oranje is(waar de naam Beatrix staat) is bij mij in blauw uitgevoerd.

Beoordeling:

  • Niet vast te stellen

Toelichting:

  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Ongemerkt Als een voorwerp geen merk heeft, betekent dit niet meteen dat het geen Delfts aardewerk is. Ongeveer 1/3 van al het Delfts aardewerk heeft maar een merk. Lees meer