schilderij monsieur de kraut

3

schilderij  monsieur de  kraut

Afmetingen
3 tegels per rij
Collectie
publiekscollectie
Datering
geen idee
Herkomst
ooit gekregen
Literatuur

geen

Materiaal/techniek
weet ik niet
Merk
Merk
delfts
Productieplaats
holland
Unieke code
Privé collecties

Reacties 3

Op basis van de foto lijkt de beschildering niet met de hand maar door middel van een druktechniek te zijn aangebracht. De voorstelling is overgenomen van een prentvoorbeeld. Het tableau zal in de twintigste eeuw vervaardigd zijn. Mogelijk is aan de achterzijde van de tegels een fabrieksmerk aangebracht.
De expertise van deze website richt zich op de productie van plateelbakkerijen. Voor een beoordeling van het tegeltableau verwijzen wij u door naar het Nederlandse Tegelmuseum te Otterloo (email: info@nederlandstegelmuseum.nl).

Dank u voor het toevoegen van de extra afbeeldingen. Het merk met een kroon en de initialen PS werd toegepast door Plateelbakkerij Schoonhoven. Vanaf 1946 werd hier blauwwitte keramiek in Delftse stijl geproduceerd. Kenmerkend voor deze plateelbakkerij is een gedrukt decor, een techniek waarvan dit tableau een voorbeeld is.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer