Kastdeur knopjes en sleutelgat plaatjes

3

Kastdeur knopjes en sleutelgat plaatjes

Afmetingen
knopjes doorsnee 3 cm en 2,5 hoog. de sleutelgat plaatjes 4,5 cm hoog en 2,7 cm breed
Collectie
publiekscollectie
Unieke code
Privé collecties

Reacties 3

De blauwwitte kastknopjes zijn uitgevoerd in Delftse stijl, maar behoren niet tot het Delfts aardewerk. De knopjes dateren mogelijk uit de late negentiende of begin twintigste eeuw. In Delft was er in deze periode slechts nog een fabriek actief, De Porceleyne Fles, maar daar werden voor zover bekend dergelijke knopjes niet geproduceerd. Zoals u zelf al aangeeft is het materiaal vermoedelijk porselein. In Delft daarentegen werden slechts producten van aardewerk geproduceerd. Mogelijk zijn de knopjes in Duitsland vervaardigd, waar veel blauwwit porselein is geproduceerd.
DANK U VOOR UW UITLEG. IK HEB LATER MET EEN DAME VAN 93 JAAR GESPROKEN EN DIE VERZEKERDE MIJ DAT ZE DELFTS ZIJN, HAAR OPA HEEFT GEWERKT IN EEN AARDEWERK FABRIEK IN DELFT, ZE WEET NIET MEER WELKE EN DIE HEEFT DAAR VAN DIE KNOPJES GEMAAKT. ZIJ VERTELDE DAT ZE VAN AARDEWERK ZIJN EN NIET VAN PORSELEIN EN DAT ZE ROND 1890 ZIJN GEMAAKT EN DAT ER VERSCHILLENDE GROOTEN BESTAAN.

Beoordeling:

  • Niet vast te stellen

Toelichting:

  • Op basis van de huidige informatie niet goed te beoordelen Om dit voorwerp goed te beoordelen, is meer informatie of zijn meer of betere foto’s nodig.