Delfts Blauw of Chinees porselein?

2

Twee vazen met onderop de tekst K of N/Delft dec 507. Verder diverse borden, schoteltjes, een botervloot en twee kleine bekertjes op een bronzen voetje. De meeste stukken hebben de markering van twee lijnen die elkaar kruizen met daarboven een Hoofdletter H.

Vraag

Ik wil graag weten of dit Delfts Blauw is of Chinees porselein of wellicht iets anders en of er een datum aan te hangen is wanneer het gemaakt is. En of het enige waarde heeft maar daar doet u geen uitspraken over heb ik begrepen.

Afmetingen
Diverse. Zie de foto's
Collectie
publiekscollectie

Reacties 2

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Het betreft hier in ieder geval over het algemeen Europees porselein uit de late 19e of zelfs 20e eeuw.

dank voor uw reactie. 

Ik weet niet goed wat ik ermee aan moet. Het is van mijn opa geweest en ik neem aan dus ook van zijn ouders. Zou er iemand kunnen zijn die hier blij mee is? Bij mij staat het te verstoffen in een donker hoekje.