Wie kan me hier iets over vertellen?

3

Wie kan me hier iets over vertellen?

Collectie
publiekscollectie
Unieke code

Reacties 3

Zou het iets te maken kunnen hebben met de Experimentele Afdeling van de Porceleyne Fles die daar bestond van 1956-1977 onder leiding van Theo Dobbelman(n)? Het eventuele CE op de onderzijde (rechts onder) zou kunnen duiden op het jaar 1960, de afmerking is gedaan door iemand die het penseel goed kan hanteren (en de kunstenaars van genoemde afdeling konden dat in het algemeen toch wat minder), uw vraag is nog niet opgelost, groet jvdh.

Dag Jan, dankjewel! Toch weer een stap verder gekomen. Ik ga eens kijken of ik hier meer informatie over kan vinden. Enige tips van literatuur erover? :)

Op internet vindt u het een ander van de experimentele afdeling, o.a. een lijst met namen van de deelnemers en wat afbeeldingen van werk, museum Boymans-van Beuningen in Rotterdam heeft wat van hen in de collectie, een aantal inzendingen terug op deze site, ongeveer een zestig stuks, een inzending van ''Ruitje'', speelt min of meer het zelfde probleem. De ''Vereniging van Vrienden der Nederlandse Ceramiek'', opgericht in 1953, sinds 1992 ook glas, met de naam ''Nederlandse Vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas'', heeft in 1975 een mededelingenblad, nummer 78, gewijd aan de experimentele afdeling van de Porceleyne Fles, op de website van de vereniging zag ik dat het nummer niet meer leverbaar is, verwacht ook niet dat na eventuele inzage de oplossing van uw vraag eruit zou rollen, dat zou wel heel bijzonder zijn, groet jvdh.