J
 •  Topgebruiker

Gezien bij N.N., tegel 15 x 15 cm met ophangdriehoekje

2

Biscuittegel waarschijnlijk van Johnson, Engeland, beschildering onderglazuur door Delftse bedrijf(je) ''De Delftse Oostpoort'', plateelschilder(es) initialen T. v. E.

Vraag

Wat is er verder bekend van dit Delftse bedrijf(je), wat heeft men zoal gemaakt, van ''De Delftse Pauw'' is werk bekend, handgeschilderd, onderglazuur, initialen plateelschilder(es): T v E. Is dit dezelfde persoon, eigenaar/plateelschilder(es) van het Delftse bedrijf(je)?

Afmetingen
15 x 15 cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 2

Dag Jan, 

vermoedelijk is dit een klein atelier gevestigd in de buurt van de Oostpoort te Delft, met name de Molslaan waar voorheen de vergulde blompot ook gevestigd was.

Het vreemde is dat de initialen T.v.E telkens terugkomen.( eigenaar schilder? )  ik vond een paar voobeelden uit de jaren 80 van vorige eeuw met telkens dezelfde initialen. Ik zoek alvast verder. hierbij ook de voorbeelden.

groeten Franky

mvg Frankyvoorkantachterkantvoorkantch

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Handbeschilderd Een belangrijk kenmerk van authentiek Delfts aardewerk is dat het handgeschilderd is. Druktechnieken komen op dit aardewerk niet voor. Lees meer

Waarschijnlijk is dit de signatuur van Tineke van Essen. van 1983 tot 1993 werkzaam geweest bij de Delftse Pauw en van 2002 tot in 2013 bij de Blauwe Tulp. Mogelijk in de tussentijd freelance geschilderd?