Polychroom Porceleyne Fles Pul

5

Op de foto is een polychroom Porceleyne Fles Pul (Dekselvaas) te zien uit 1972 (code CR).

Vraag

Ik verzamel het type dekselvaas van de foto. Ik weet dat ze rond 1920 geproduceerd zijn. Ook weet ik dat ze sinds 1955 tot heden gemaakt worden. Mijn vraag is of ze ook gedurende de periode na 1920 tot 1955 continue geproduceerd zijn. Indien dit zo is, dan ben ik geïnteresseerd om een vooroorlogs exemplaar te verkrijgen.

Afmetingen
37,5 cm hoog (incl. deksel)
Collectie
publiekscollectie

Reacties 5

Beoordeling:

  • Delfts

Toelichting:

  • Delfts, maar na 1850 gemaakt Na 1850 verandert de productietechniek voor aardewerk bij de enige overgebleven plateelfabriek in Delft. Dit valt buiten de scope van deze website. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Handbeschilderd Een belangrijk kenmerk van authentiek Delfts aardewerk is dat het handgeschilderd is. Druktechnieken komen op dit aardewerk niet voor. Lees meer
  • Geen merk te zien Er is op de foto’s geen merk zichtbaar. Mocht die wel aanwezig zijn, voeg dan wat extra foto’s van de onder- of achterkant van het object toe.

Helaas kunnen we u niet vertellen of deze vaas in alle jaren is geproduceerd, misschien kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met Royal Delft.

Als antwoord op door H. Jacobs

Jammergenoeg is de kwaliteit van de foto is niet voldoende om te zien of het geheel handbeschilderd is. Als u het zegt dan zal het zeker zo zijn. Veel plezier verder van uw mooie vaas.

Voor de goede orde, ik geef alleen maar aan wat de Porceleyne Fles zegt op hun website via de volgende link: Pul - Royal Delft

Blijkbaar is dit voor U niet voldoende om aan te kunnen duiden of het hier wel of niet om een handbeschilderde vaas gaat. Dit doet vermoeden dat er namaak vazen op de markt zijn. Is dit het geval voor wat betreft de vazen van de Porceleyne Fles?
 

Intusssen is er een dergelijke pul van 1932 op Marktplaats opgedoken, wat suggereert dat ze sinds 1920 worden geproduceerd.

De Porceleyne Fles gaf aan dat zij vermoeden dat deze dekselvazen inderdaad sinds de jaren 20 continue geproduceerd zijn.