Kaststel paint main H Bequet A18

6

Kaststel paint main H Bequet A18

Collectie
publiekscollectie
Unieke code

Reacties 6

forse florale decoratie, vlot en volledig handgeschilderd, zo te zien opglazuurtechniek, heeft niets van doen met het authentieke delfts, alhoewel de vormgeving van de modellen, zeker van de dekselvaas, in de delftsperiode gebruikt had kunnen zijn, heeft een eigen bekoring, tijd? 20e eeuw? Frankrijk? schilder zie onderzijde. Mogelijk kunnen anderen hier meer over meedelen.

groet, jvdh.

Naar mijn mening staat er peint main( handbeschilderd). H. Bequet.

Ja je denkt dat de y een g is Ellen ,maar ik heb ben deze naam al eerder tegen gekomen op deze site.

Mevrouw Ellen, dank voor de ontcijfering van de naam van de plateelschilder, het is inderdaad Hubert Bequet, België. Was in 1926 begonnen bij de Belgische keramiekfabrikant Auguste Mouzin et Cie (AMC), (later met de naam La Faencerie de Wasmuel), in 1934 startte Bequet een eigen bedrijf in Quaregnon, Borinage, België. In 1963 honderdvijftig weknemers, bedrijfssluiting in dec. 1982. Bequet is toen nog als zelfstandige verder gegaan tot april 1985, we zouden nu zeggen als zzp-er, waarschijnlijk is dit kaststel uit deze periode, aangezien hij het zelf heeft gesigneerd, schilderde veel vogels en bloemen, gedurfd, vlot en losjes, met frisse kleuren, ik vermoed dat hij geen ponsief gebruikte, boek over het bedrijf: "La Faience Hubert Bequet à Quaregnon" geschreven door Muriel De Coninck en Toni Coporale. Alles heeft niets met delfts te maken, maar voor de vraagsteller is het misschien interessant het een en ander te weten, groet jvdh.

Oke Jan bedankt voor de informatie ,heb gelijk boven de de naam veranderd,mijn vraag is nog steeds wat ongeveer de waarde is.

er worden op deze site geen waardebepalingen gedaan, u zou eventueel bij een antiquair te rade kunnen gaan, groet jvdh.