Objecten van Mw. J. de Vries. Mevrouw is benieuwd of er iets over de objecten verteld kan worden.

2

Objecten van Mw. J. de Vries. Mevrouw is benieuwd of er iets over de objecten verteld kan worden.

Collectie
publiekscollectie
Unieke code
Privé collecties

Reacties 2

Het cilindrische vaasje met vogels op een bloemsentak is vervaardigd van Oosters porselein en van recente datum. Dit geldt eveneens voor de twee flesjes met een slanke lange hals. Het decor van dit paar vaasjes met de bamboe, de den en de Prunus is bekend als 'de drie vrienden van de winter', symbolisch voor de drie Chinese wijsgeren Lao Tse, Confucius en Boeddha. Gelet op abrupte overgangen in het decor betreft het hier een drukdecor (zgn. transferprint) en geen handbeschildering. Het zeshoekige bekervaasje met een blauw-wit Hollands landschap met een molen is een twintigste-eeuws, vermoedelijk uit Europa afkomstig porseleinen exemplaar.De vier bovengenoemde objecten zijn geen Delfts aardewerk.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Geen aardewerk Delfts aardewerk wordt vaak verward met andere keramieksoorten, zoals porselein of creamware. Delfts aardewerk is aardewerk met een laag tinglazuur. Lees meer
  • Geen merk te zien Er is op de foto’s geen merk zichtbaar. Mocht die wel aanwezig zijn, voeg dan wat extra foto’s van de onder- of achterkant van het object toe.