Last comments

2 juni 2015

Waarschijnlijk is het woord Delft onderaan eerder een verwijzing naar de inspiratie voor het decor dan indicatie van waar het gemaakt is. Dergelijke flessen met (voor aardewerk) ongewone vormen werden in de loop van de 20ste eeuw bij verschillende fabrieken geproduceerd.

17 juni 2015

Uw schotel is gemaakt bij plateelbakkerij De Porceleyne Fles in Delft. De jaarletters C.D. verwijzen naar het jaar 1959. Hoewel de foto niet helemaal scherp is, vermoed ik dat de schilder H.J.A. Weinberg (HW ineen) was.

voor meer informatie: T.M. Eliëns (red.), M. Groen, S. Ostkamp, L.A. Schledorn, Delfts aardewerk. Geschiedenis van een nationaal product: De Porceleyne Fles, deel III, Zwolle/Delft (Gemeente Musea Delft) 2003

17 juni 2015

Het merk op uw kop en schotel geeft aan dat het in Talavera de la Reina (Toledo, Spanje) gemaakt is. De moderne vorm van de kop is een indicatie voor het feit dat deze in de 20ste eeuw vervaardigd is. Blauw-wit porselein, was niet alleen voor de Delftse plateelbakkers een inspiratie. Het heeft pottenbakkers over de hele wereld geïnspireerd.

17 juni 2015

The vase is unfortunately not by The Greek A. The bird motif on the lid was taken from lidded vases produced in the latter part of the 18th century. It was, as far as I known, never produced in imari colors. The palet of the colors seems rather pale and the overall quality of the painted decorations is insufficient for The Greek A.

15 juni 2015

Tussen 1764 en 1772 was plateelfabriek De Dubbele Schenkkan in handen van Johannes van Duijn en (later) zijn weduwe en voerde het IVDUIJN merk. Helaas is uw vaas niet onder Van Duijn gemaakt. Het is vermoedelijk een 20ste eeuwse vervalsing.

15 juni 2015

Inderdaad Ellen, en ik denk dat je bedoelde niet in Delft gemaakt :)

15 juni 2015

Het merk Silfor behoorde toe aan een bedrijf dat zich specialiseerde in Oud Hollands zilverwerk. Daarnaast produceerden zij aardewerk met zilveren monturen. Het is mij niet bekend waar de fabriek gevestigd was. Uw stuk moet dateren uit de 20ste eeuw.

16 juni 2015

Uw vaas is gemaakt bij Heinen Delftware (Putten), een plateelbakkerij die in 1975 is opgericht. Het aardige is dat de vorm gebaseerd is op tuitvazen, maar men voor het decor naar het eierschaal porselein van Rozenburg heeft gekeken.

16 juni 2015

Your pair of vases was indeed made by the Boch factory (La Louvière, Belgium), that was founded in 1841. Your vases stem from the 20th century.

16 juni 2015