Laatste reacties

Twee porseleinen koetjes23 februari 2021

Healaas zijn de koetjes niet uit de 18 eeuw maar naar alle waarschijnlijkheid 20e eeuws, met valse merken. Waarde; alleen decoratief. Geen geld aan restauratie besteden. De kosten zullen meer zijn dan de waarde. Met vriendelijke groet, 

Aardewerk geiten 3x28 november 2020

Als antwoord op door R.L.A. Maes500

De heer Maes heeft het geheel bij het rechte eind. Veiling 'experts' hebben slechts zeer beperkte  'ABC' kennis, ( Uitzonderingen daargelaten ) Het gaat om de omzet. Ook de staat, gerestaureerd of niet staat er bijna nooit bij. Advies: dus alleen kopen op een veiling, al of niet Online, als zelf er heel veel eigen kennis van zaken aanwezig is. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald !

Koning Lodewijk XIIII als ruiter te paard 13 oktober 2020

Inderdaad,  Beide zijn vals, Het merk is valselijk gebruikt. Heel veel van dit soort valse stukken zijn door zich zelf noemende 'Experts', zonder enige kennis van zaken,  als echt aangemerkt. Maar al te vaak word naar merken gekeken. Een geoefend oog kan echter in minder dan 1 seconde zien dat het vervalsingen betreft.

twee schotels13 augustus 2020

De door de heer Aronson gegeven correcte beoordeling kan wat naukeuriger. De datering is 1720 - 1740/50. Ps. In nagenoeg alle boeken over Delftsaardewerk staan identieke stukken afgebeeld.

Met vriendelijke groet, E. van Drecht.

Bord met zeeschip17 augustus 2020

Als antwoord op door Robert Aronson

Voor een echt / origineel / authentiek exemplaar kan u dat belijken op mijn Instagram pagina: Delfttreasures Veel plezier. Met vriendelijke groet, E van Drecht. Ps. Twee andere originele exemplaren in het Rijksmuseum

tegeltableaus1 september 2020

Geachte, NIET met een schroevendraaier of plamuurmes gaan wrikken!!!  De tegels zullen ZEKER breken !!! De beste methode om de tegels, indien echt nodig, los te halen is de plank vanaf de achterzijde in te zagen tot de achterkant van de tegels. Dan heeft u zes losse tegels met hout achter elke tegel. Dan kan u de tegels per stuk in het warme / hete water leggen, tot kokend. Bijna altijd zal de lijmverbinding zacht worden en kan de tegel, VOORZICHTIG, van het plankje gedraaid worden. Wel is uiterste voorzichtigheid en enige handigheid een vereiste. Succes.

tegeltableaus1 september 2020

Geachte, Op basis van de foto's lijken mij het tableaus die gemaakt zijn tussen 1820 - 1840. Naar mijn mening dus echt en geen, veel latere, replica's. Om zeker te zijn is een goede foto van de achterkant van de tegel(s) van groot belang. 

kleine jardiniere1 mei 2020

Dit voorwerp is niet ouder dan 100 jaar en is gemaakt voor de decoratie. Dus niet bijzonder is nog veelvuldig te verkrijgen in tweede hands winkels, vrijmarkten etc.

apotheekspot3 mei 2020

Deze Apothekers pot is niet antiek, Eigenlijk gemaakt voor de touristen en / of decoratie.

2 tegels met afbeelding van oude ambachten16 mei 2020

De tegels zijn niet oud, hooguit 50 jaar. Nog met enige regelmaat te vinden in de kringloop winkels en op marktplaats. Tegels zijn niet bijzonder en niet zeldzaam.