Last comments

Dekselvaas gemerkt AK3 May 2024
Wandbord29 April 2024

Het polychroom bord is net als het blauwe zeer fijn geschilderd. Inderdaad niet helemaal in de Delftse stijl maar we zien wel meer diverse decors. Zeer fraaie borden. Koesteren zou ik zeggen.

mvg Franky

twee oude wandborden2 May 2024

Helaas lijken mij dit vervalsingen . Ik merk geen proenen aan de onderzijde, de merken kloppen niet met wat vermoedelijk de Metale pot had moeten zijn en anderzijds vermoedelijk de 3 vergulde astonne.

Ook de kleuren kloppen niet met de beoogde tijd, gladbrandrand ontbreekt en het lijkt eerder dat ze op de vloer gebakken zijn dan in cylinder.

In het rijksmuseum is er een bord met eveneens een tulpenrand en vergelijkbare kleuren die door hen als Vals wordt bestempeld. zie foto hieronder,

Portret van Wilhelmina Frederica Louisa van Pruissen, anonymous, after Willem van Senus, after Evert Maaskamp, c. 1800 - c. 1825. 

Description

Schotel van (Delfts?) aardewerk beschilderd in mangaan en geel op de witte tinglazuur. Op het plat het portret van Wilhelmina Frederica Louisa van Pruissen, de gemalin van koning Willem I. Op de rand een krans van tulpen. Gemerkt. Het object is VALS.

Mogelijks weten experts hier meer over

mvg Franky

vals

Wandbord29 April 2024

In reply to by Jan van den Heuvel1452

Dag Jan, Ik volg je helemaal. Wat de buitenfilé betreft helemaal eens dat het handgeschilderd is. Het binnenvlak lijkt mij plaktechniek, temeer daar ik een gelijkaardig bord vond op internet met exact hetzelfde binnenvlak. Wel zie ik kleine verschillen wat me dan weer doet twijfelen. Echter wel met een ander ( mij eveneens onbekend ) merk. Daar stond dit bord als vintage uit de jaren 50 omschreven met vermelding handgeschilderd. zal dan niet Duits zijn maar wél Nederlands? Heb hieronder een paar foto's geplaatst. Hoor graag uw mening.

@Lieselot: vanwaar "sowieso van voor 1950"?

mvg Franky

bord

merk

Pul de Porceleyne fles1 May 2024

In reply to by Jan van den Heuvel1452

Dag Jan, Sanders schilderde er van 1948 tot 1984, een flinke periode dus. Kolenbrander van 1953 tot 1956. De vaas zou dus mogelijks eerder geschilderd zijn dan het deksel. inderdaad vreemd verschijnsel. Was de klei niet helemaal uitgedroogd? zou kunnen.

Wat mijn blauw betreft..is een bepaald ogenblik een beetje uit de hand gelopen 😄. Heb ook redelijk wat Makkum en Velsen maar mijn focus ligt op het Delft zelf.

groet Franky

Pul de Porceleyne fles1 May 2024

Deze wordt op vandaag nog steeds vervaardigd bij de Porceleyne fles ( Royal Delft ).

mvg Franky

Vaas29 April 2024

Dit is een zogenaamde bekervaas. Waarschijnlijk Delfts doch moeilijk toe te wijzen gezien ongemerkt. Dergelijke vazen werden onder andere gemaakt door de Porceleyne fles. Decor is gemengd Delft /chinees waardoor het de naam chinoiserie meekreeg. Dit decor werd gemaakt om het chinese porselein dat werd ingevoerd te kopiëren. Bij aanvang was men zoekende om met aardewerk de juiste kleisoorten te vinden/mengen. Gezien de kleurschakeringen vrij vroeg te dateren. vermoedelijk omstreeks tweede helft 18de eeuw. De experts hier weten er ongetwijfeld meer over te vertellen. Ondanks de beschadigingen toch een fraai stuk.

mvg Franky

Wandbord29 April 2024

Lijkt mij aardewerk, deels handgeschilderd doch vrij nieuw . Omstreeks jaren 1960. Nederlands? Merk is onbekend en het decor doet buitenlands aan. Mogelijks Duitsland.

mvg Franky

Tabakspotten Delft24 April 2024

deze zijn hoogstwaarschijnlijk gemaakt rond de eeuwwisseling in Noord-Frankrijk.

Inderdaad kopieën met vals merk.

mvg Franky

Small jar20 April 2024

This is made by Elesva. 

 It was founded in Amsterdam and Leiden in 1919 and has continued to produce Delftware up to the present day. So not authentic Delftware. Your Item is most probably from around 1970-1980.

Elesva pieces often feature traditional blue-and-white designs, including windmills, floral patterns, and other decorative motifs.

Here are some examples of Elesva Holland pottery items often made as souvenir.

Vintage windmill Delft bell

,Miniature Delft blue vases

Hand-painted Delft blue bells

Ceramic cat and kitten figures

egg cups

Ashtrays

Cheese knives

Trinket boxes

Ceramic shoes (clogs)

Kind regards Franky