Bord

3

Leuk bordje op de rommelmarkt gekocht, maar ik snap niet zo goed wat l.w. Betekend en van wie de signature is. Ook 5/ D of P. zou ik graag weten wat het zegt. Er is weinig te vinden over Quo Vadis . Kunt u me er meer over vertellen ?

Vraag

Zie omschrijving

Afmetingen
20cm
Collectie
publiekscollectie

Reacties 3

Quo Vadis, Kunstaardewerkfabriek
(opgericht in 1947 en verkocht aan  Goedewaagen in 1969). Q en V met vraagteken = Waarheen?

lag aan de Graaf Florisweg 76, later Vierde Kade 113 en laatst aan de Warmoeziers-
kade te Gouda.
eigenaar was Th J J Rouwen. Men produceerde vooral Blauw en rood  Delft, luxe artikelen , services, wandborden, aardewerk  gin flessen, Delft sierpanelen. 

Over de plateelschilders is minder geweten daar men geen lijst bijhield van de initialen zoals bij de porceleyne fles uit Delft.

Uw bord is handgeschilderd, onder glazuur en gemaakt in voornoemde periode in de laatste periode aan de Warmoezenierskade ongeveer 1964-1965 (W).

Mogelijks kunt u meer info verkrijgen via: 

mail@keramischmuseumgoedewaagen.nl 

mvg Franky

Als antwoord op door FrankyStevelinck419

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik dacht dat het van voor 1953 was, omdat er nog geen kroontje en handmade op staat . Wat zeggen de l.w en de 5/D ? Weet u dat ? 
groet José 

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Veel dank Franky voor de uitgebreide uitleg! Deze zijn we nog niet veel tegengekomen hier, dus zeer waardevolle informatie over de Q.V. toevoeging in het merk