Delfts blauwe vazen 5 stuks met het merk AK

5

Delfts blauwe vazen 5 stuks met het merk AK

Collectie
publiekscollectie
Unieke code

Reacties 5

Noord-Frans product met vals delfts merk uit het einde van de XIXde eeuw.

Vrg,

Beste Roger,

Kunt u mij zeggen waar u het antwoord op baseert. het zou dan betekenen dat het meer dan 100 jaar oud is. hebben we het dan over een origineel exemplaar?

Groetjes Ank.

Uw stel is inderdaad een eeuw oud ! In de XIXde eeuw is men beginnen Delfts aardewerk te kopieëren in Noord_Frankrijk. Désvres was hier een van de grote productiecentra. Het merk AK en APK werd zeer veel gebruikt door de Franse plateelbakkerijen. Stilistisch komt de beschildering echter niet overeen met de datering die door het ( valse) merk wordt aangegeven. Spijtig genoeg geen Delfts !

Vrg,

Beste Roger,

Jammer, maar het antwoord is duidelijk, Het zijn dus ook geen delfts blauwe vazen?

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Vals merk In de 19de eeuw ontstaat een financiële prikkel om recenter gemaakt aardewerk te verkopen als antiek Delfts aardewerk, soms zelfs voorzien van valse Delftse fabrieksmerken. Lees meer

Beste Ank,

Het is al een tijdje geleden, maar wie weet ziet u dit bericht nog. We hebben intussen een hoop informatie toegevoegd aan de website, waardoor u meer kunt lezen over uw eigen blauwwitte stukken. Hoewel de foto van uw AK-merken is weggevallen, hou ik aan dat dit vervalsingen zijn (zie ook: https://delftsaardewerk.nl/merk/ak-vals). Op deze pagina kunt u ook meer lezen over de hernieuwde interesse in Delfts aardewerk in de 19de eeuw.