vaas van ca. 30 cm zou wel 150 jaar oud zijn

4

vaas van ca. 30 cm  zou wel 150 jaar oud zijn

Afmetingen
ca. 30 cm hoog
Collectie
publiekscollectie
Unieke code

Reacties 4

''Vermoedelijk 150 jaar oud'' zoals u stelt is een beetje al te enthousiast, 50 jaar zou kunnen, de vaas is gemaakt bij plateelbakkerij ''RAM'' in Arnhem en vrijwel zeker na 1950 en voor aug. 1969 (befrijfssluiting). Het merk, naam en logo is met een druktechniek, waarschijnlijk zeefdruk, aangebracht. Modelnummer en/of decornummer en de initialen van de plateelschilder met penseel, plateelschilder was waarschijnlijk Hubertus Luppes (1912-1985), was vanaf 1948 chef plateelschilders. Omdat er geen foto is geplaatst van de vaas (toch wel jammer!), is niet op te maken of de vaas volledig handgeschilderd is. Groet, jvdh.

ik zal proberen een foto te bemachtigen, maar dat duurt waarschijnlijk wel even.

hmcmartens 10.1.2016

Met dank voor uw reactie. Ik zou proberen een foto te plaatsen, hier is die dan. Ik sprak de eigenaar van de vaas nog over hoe en wanneer die in haar bezit is gekomen. De vaas is van haar schoonmoeder die ze ongeveer in 1953 leerde kennen. Haar schoonmoeder had die vaas toen al in bezit en hoewel in Belgie woonachtig ( toch ) gekocht in Nederland
De vaas is 36 cm hoog Is de foto en de uitleg helpend om nog iets meer van de idenditeit van de vaas te weten te komen? En heeft deze vaas enige waarde? ( hm- 24 jan 2016)

Uw vaas is volledig handgeschilderd (uitgezonderd merk, wel nummering en HL), ik houd het er op dat de vaas is gemaakt na 1945-1950. Een stukje terug op deze site staat een afbeelding van een vaas met eenzelfde vormgeving van 45 cm hoogte van hetzelfde bedrijf, volledig handgemerkt, zie Collectie Filip Strubbe, 'delftse vaas hoogte 45 cm'. Over waarde wordt hier geen uitspraak gedaan (door redactie beslist), 'k zou het ook niet kunnen, is een andere wereld, groet jvdh.