Profile picture for user Giel Potharst
Giel Potharst

Majolica pelgrims fles Savona Genua

6

Nadat iemand eerder een vraag had over dit merkteken werd er door uw experts gezegd dat dit het teken van Genua is.

Vraag

Ik heb deze pelgrims fles aangeschaft. Voorzien van merkteken Genua volgens uw expert uit een eerdere vraag van een bezoeker. Helaas is deze tot groot verdriet in 2 delen kapot aangeleverd. Weet iemand eventueel een goede expert / restaureer dit me hierin verder kan helpen. Wil niet zelf gaan prutsen om de twee delen weer te bevestigen. Het stuk verdient een tweede kans. Gezien deze site de enige link en aanwijzing gaf van herkomst weet ik niet tot wie ik mij moet richten.

Afmetingen
37 cm hoog
Collectie
publiekscollectie

Reacties 6

Ik ben bang dat de kost van een restauratie de waarde van het stuk zal overstijgen.

Toevallig gekocht via Tradera? Ik vond daar een identieke pelgrimsfles met identiek hetzelfde merk. Lijkt mij te toevallig dat men tweemaal identiek hetzelfde merk kan schilderen. Ik ben het eens met Jeroen wat betreft restauratie. te duur voor wat het is. Wel jammer van het mooie stuk.

mvg Franky

1

2

Profile picture for user Giel Potharst
Giel Potharst
16 februari 2024

Hey Jeroen en Frank, wat ik begreep werden deze flessen per 2 stuks gemaakt. Ben nog twee flessen tegengekomen identiek aan elkaar van dit type en verder niet. Ik had er slechts 1. Ik laat het alleen repareren als het stuk het waard is. Ben meer Genua merken tegengekomen, niet zoals deze, maar die op elkaar leken. Logo Porceleyne fles lijkt ook allemaal aardig op elkaar. Dat maakt het ook zo lastig.

Baal natuurlijk wel enorm hiervan. Zou ook niet weten wat een reparatie zou kosten. Maar om het nu met patex tegaan plakken is ook zo zonde.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer