Meisje met de parel

3

Meisje met de parel

Collectie
publiekscollectie
Unieke code
Privé collecties

Reacties 3

Gelet op het beeldmerk van een flesje met daaronder de initialen JT van de voormalige eigenaar Joost Thooft, is het wandbord afkomstig uit de Delftse fabriek Koninklijke Porceleyne Fles, Royal Delft. De jaarletters CO dateren het bord in 1970 en de schildersignatuur is toegepast door C.A.M. v.d. Wee (werkzaam 1961-1972).
Voor de beschildering van wandborden en plaquettes heeft De Porceleyne Fles vanaf circa 1880 gebruik gemaakt van voorstellingen uit de schilderkunst. Zowel ‘Oude Meesters’ (bv. Vermeer) als ook schilderijen van de Haagse School zijn door de plateelschilders nagevolgd. In dit geval zijn twee Delftse ikonen gecombineerd: Delfts blauw en het Meisje met de parel!

De Mona Lisa van het noorden mooi weergegeven door de Porceleyne Fles.

Dit wandbord wordt aangeboden in de webwinkel van De Porceleyne fles:

Bord naar Vermeer Meisje met de parel


Johannes Vermeer, de meester van het licht, is één van de beroemdste Nederlandse schilders van de Gouden Eeuw. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met Delft, waar hij in 1632 werd geboren en waar hij zijn hele leven woonde en werkte. Royal Delft is een nog steeds bestaande tijdgenoot van Vermeer en maakt nog steeds artikelen met zijn meesterwerken. Dit bord is geschilderd naar Vermeer 1632-1675 .Meisje met de parel. Het orginele schilderij van het meisje met de parel is geschilderd door Johannes Vermeer rond het jaar 1665. Het schilderij wordt vaak “De Mona Lisa van het noorden” genoemd.

Naam:Bord naar Vermeer Meisje met de parel
Artikelnummer:10952800
Prijs:€ 2.099,00
Prijs excl. btw:€ 1.734,71
Gewicht:2100 gr
Diameter:ø 40 cm
Techniek:Delfts Blauw
Ontwerper:Vermeer
Productiewijze:Handgeschilderd

http://www.royaldelft.com/productfin.asp?id=12455&menu=1#

Eric Nijsten (eigenaar van getoonde bord)