Aardewerk Theebus

5

Aan alle zijden beschilderd met mans figuren en bloemen in geelbruin

Vraag

Is het Delft? Het is 18e eeuws dat zie ik wel.

Afmetingen
Vierkant 9 x 9 cm ongeveer 18 cm hoog
Collectie
publiekscollectie

Reacties 5

Foto's van onderkant en binnenkant deksel aub. Dit is zeker geen Delfts en ik denk ook niet 18de eeuws.

Vrg,

   

Wil je jouw voorwerpen laten beoordelen door de community? -> Tenzij u deze items inmiddels gekocht heeft, zijn deze items eigendom van de inbrenger van deze Noord-Hollandse veiling. In mijn ogen niet helemaal fair dus. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de geitjes.

Dan hierbij mijn nederige excuses!! Dit object is al zeker geen Delfts. Dit concludeer ik op basis van de kleuren, de ronde vorm van de bovenzijde van de bus en vooral op de gebruikte schildering en de stijl van deze beschildering.

Wat het dan wel is, kan ik u helaas niet zeggen.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Nieuwere productietechniek Na 1850 ontwikkelen fabrieken in binnen- en buitenland efficiëntere, goedkopere productietechnieken. Dit aardewerk valt buiten de scope van deze site. Lees meer
  • Handbeschilderd Een belangrijk kenmerk van authentiek Delfts aardewerk is dat het handgeschilderd is. Druktechnieken komen op dit aardewerk niet voor. Lees meer
  • Geen merk te zien Er is op de foto’s geen merk zichtbaar. Mocht die wel aanwezig zijn, voeg dan wat extra foto’s van de onder- of achterkant van het object toe.
  • Op basis van de huidige informatie niet goed te beoordelen Om dit voorwerp goed te beoordelen, is meer informatie of zijn meer of betere foto’s nodig.