Boch Kaststel Vaas

4

Gekocht in een kringloop winkel in Den Bosch.

Vraag

kan niet vinden uit welke tijd het komt en met wat voor materiaal het gemaakt is. Achtergrondinformatie kan ik nergens vinden.

Collectie
publiekscollectie
Merk

Reacties 4

Hartelijk dank voor het insturen van uw voorwerp.

Zoals u ziet gaat er nog iets fout met de afhandeling van de door u gestuurde objectfoto's.

We werken hard aan de kinderziektes die nu eenmaal onvermijdelijk zijn bij de lancering van een nieuwe site en hopen op uw begrip.

vriendelijke groeten

Vincent de Keijzer

Uw voorwerp is per ongeluk dubbel op de website terecht gekomen.

Ik zal deze versie laten staan en haal de andere versie weg.

vriendelijke groeten

Vincent de Keijzer

Is porselein, de decoratie is vrijwel geheel via een druktechniek aangebracht, weinig penseelwerk, zoals de onderzijde aangeeft gemaakt bij Boch (vrijwel zeker België) voor Sphinx, Maastricht, omstreeks 1900, (moet ruim genomen worden), mogelijk dat u bij een bezoek aan Maastrichtse keramiekmusea preciezere gegevens kunt vinden, groet jvdh.

Beoordeling:

  • Niet-Delfts

Toelichting:

  • Niet in Delft gemaakt Delfts aardewerk wordt alleen zo genoemd als het echt in Delft is geproduceerd. Lees meer
  • Niet handbeschilderd Traditioneel Delfts aardewerk is handbeschilderd, maar na 1750 komen er nieuwe technieken voor het aanbrengen van decoraties. Lees meer
  • Merk van niet-Delftse plateelbakkerij/fabriek Het typische Delfts aardewerk inspireert ook producenten buiten Delft, maar écht Delfts aardewerk is alleen in Delft gemaakt. Lees meer

Het merk werd door Boch gebruikt in de periode 1969-1986 (Stephen J. Van Hook, 'Discovering Dutch Delftware', 1998, p. 100). De decoratie is geïnspireerd door Delfts aardewerk, maar in dit geval met een drukdecor aangebracht. De Boch-fabriek in België nam de patronen over van de Maastrichtse aardewerkproducent Royal Sphinx.