Schenkkannetje?

D
 •  30 januari 2015
3
Afmetingen
6,5 x 6 cm
Collectie
publiekscollectie
Unieke code

Dit drukmerk van 'RAM' met een kroon is onze redactie momenteel niet bekend als merk van N.V. plateelbakkerij Ram in Anrhem. Veelal werd door deze plateelbakkerij gemerkt met een ramskop of een rond merk. Mogelijk kunt u ons informeren waar u deze toeschrijving van het merk heeft achterhaald? Wij hopen dat ook andere bezoekers van de site op dit stuk zullen reageren.

Bedankt voor uw reactie.

Door het woord RAM dacht ik dat het de plateelfabriek in Arnhem betrof. Daar komt de familie ook vandaan. Ik heb inderdaad geen merkteken van deze fabriek met een kroon kunnen achterhalen.

Reacties zijn welkom!

Uw schenkkannetje is wel degelijk gemaakt bij plateelbakkerij ''RAM'' in Arnhem en vrijwel zeker na 1950 en voor aug. 1969 (befrijfssluiting). Het merk, naam en logo is met een druktechniek, waarschijnlijk zeefdruk, aangebracht. Modelnummer en/of decornummer en de initialen van de plateelschilder met penseel, het is volledig handgeschilderd. Er is overeenkomst met het kroontje wat ook op een vaas van de RAM is geplaatst, te zien op deze site, zie vrijwel de laatste inzendingen (8 januari 2016), op het schenkkannetje ontbreekt de ramskop, mogelijk vanwege plaatsgebrek, men heeft voorrang gegeven aan het kroontje, groet jvdh.